Fase ACTIVITATS D’APLICACIÓ I TRANSFERÈNCIA

M6

Sessió de valoració

Com a sessió de valoració i tancament del projecte Fem Eco, compartim les fotografies més representatives del procés on es mostrin les diferents activitats viscudes així com propostes de millora. Recollim una valoració del projecte, en clau d’actitud, aptitud, consum responsable, diàleg, respecte i empatia. Per finalitzar, podem fer entrega d’un obsequi a mode de reconeixement al grup d’allò viscut al llarg del procés.

IDEES FORÇA

Reconeixem tot el procés viscut i el celebrem.

CONCEPTES

Propostes de millora, reconeixement.

OBJECTIUS

  • Valorar i reconèixer el procés viscut amb el projecte Fem Eco.
  • Recollir més formats de difusió de les propostes de millora.

ESTRUCTURA

Primera part Segona part Tercera part
Repàs fotogràfic del procés

Més difusió de les propostes de millora
Valoració aspectes del projecte
Tancament i entrega de reconeixements

50 minuts

50 minuts

20 minuts

MATERIALS EDUCADORA

  • PowerPoint amb recull fotogràfic de tot el procés. 

  • Plànols de la investigació (o fotografies) i post-it.

  • Targetes amb els ítems a valorar, gomets i cinta adhesiva.

  • Reconeixement del procés.

REQUISITS TÈCNICS I DE L’ESPAI

  • Ordinador i projector.

Desenvolupament del mòdul 6

Primera part

Repàs fotogràfic del procés

Compartim les fotografies més representatives del procés on es mostrin les diferents activitats viscudes. En finalitzar, l’educadora pot preguntar individualment quines han estat les dues dinàmiques que més han agradat. Pot anotar les respostes o recollir-les amb algun format més dinàmic.

Més difusió de les propostes de millora

Aquesta sessió és un espai de tancament i valoració on també es poden recuperar algunes propostes de millora de gènere i medi ambient al centre educatiu i l’entorn recollides a la IAP. Així com les sorgides de la dinàmica del World cafè sobre el centre educatiu, el barri i el món, que en algunes ocasions ja hauran estat incloses  en la carta d’incidència i entregades a diferents agents. Podem pensar com vehicular les propostes en el centre educatiu o en altres espais d’incidència. 

Segona part

Valoració d’aspectes del projecte

Per sistematitzar la valoració del projecte, marquem un asterisc gegant al terra amb cinta adhesiva i a cada extrem col·loquem un dels ítems a valorar de manera individual, que són: actitud, aptitud, empatia, diàleg, respecte i consum responsable. 

El nucli de l’asterisc representa una pitjor valoració i l’extrem més proper a la targeta una millor valoració. Podem graduar també la resposta amb un exemple, com és, de l’actitud (0 passiva ... 5 molt implicada). Així, l’actitud totalment passiva anirà al nucli.

Per aclarir el que esperem de cada ítem fem una pregunta:

actitud -> Com ha estat la meva participació? 

aptitud -> Les diferents activitats han connectat amb les meves maneres d’expressar-me? (activitats de reflexió, amb el cos, teatre, artística, de compartir amb paraules, d’investigació,…)

empatia -> He connectat amb problemàtiques ambientals i discriminacions a les persones per contribuir a la seva resolució?

diàleg -> He pogut compartir la meva opinió?

respecte -> Hi ha hagut un ambient de respecte a les sessions?

consum responsable -> Hi ha hàbits que he pensat en canviar a favor del medi i/o de les persones?

Quan totes les participants han fet la valoració, podem fer una fotografia i valorar globalment els ítems millor i pitjor valorats i donar veu a algunes opinions personals.

Tercera part

Tancament i entrega de reconeixements

Una opció de tancament és recuperar els plànols i expressar algun compromís personal i col·lectiu vers les problemàtiques detectades. Els compromisos els escriurem en post-it i al voltant del plànol. 

S’anima a que l’alumnat faci algun gest i paraula amb allò que destacaria de Fem Eco.

Per tal de celebrar el procés compartit, podem fer entrega d’un obsequi a mode de reconeixement per al grup o de forma individual, si és el cas.